Organic Farm in Shanghai Has New Visitor’s Center Constructed From Freight Containers

With the recent popularity of container architecture, we are seeing some beautiful designs from recycled freight containers, the new hotel and office for Tony’s Farm in Shanghai, by design firm playze, features traditional Chinese typologies combined with a livable aesthetic to bring an stylistic elegance to what could otherwise be a cumbersome form.

The new 11,400 square foot visitor center at Tony’s Farm, constructed of 78 shipping containers, will be used to welcome farm guests. Sustainability was a primary goal in the construction and operation of the design. Heavy insulation has been used in container walls, some of which are perforated to allow for natural lighting, while retaining the exterior’s raw industrial appearance.

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm

To visually and physically connect interior and exterior spaces, the building is designed as a continuous spatial sequence, inviting visitors to explore. On the second level, two connecting bridges lead to the office wing, which is covered by an existing warehouse. Offices are sheltered beneath an existing room to form an inner facade towards a production hall. Terraces transition between interior work and leisure spaces. From the cantilevered main entrance, visitors are greeted at the reception desk in a three-story high lobby adjacent to an inner courtyard.

Energy efficiency concerns were addressed with a geothermal heat pump for heating, cooling, and controlled ventilation. Additional green approaches include LED lighting and locally-produced bamboo flooring.

Via jetsongreen.com | Photos © Courtesy of Bartosz Kolonko

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm

Container Architecture in Shanghai at Tony's Farm


Speak Your Mind

*